Personvernerklæring

Motorsaga.no tar ditt personvern på alvor. Vi vil sørge for at vi bruker opplysningene vi har om deg i tråd med personvernlovgivningen.

Hvem vi er:

Vår nettstedsadresse er https://motorsaga.no.
Motorsaga.no er en ren nettbutikk og drives av MATS MUELLER EPF – NO 989111965 MVA.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler dem inn:

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, epostadresse, telefon nr, kommunikasjon, kjøpshistorikk eller teknisk informasjon når du bruker våre nettjenester.

I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke personvernrettigheter du har.

Kundeordre:

Når besøkende legger inn ordre blir de lagret etter ulike behov. Ordre på vent lagres i 20 dager. Kansellerte og mislykkede ordre lagres i 10 dager. Fullførte ordre lagres i 10 år. Kundekontoer som etableres ifm handel eller uavhengig av handel, men likevel ikke benyttes og er inaktive, lagres uansett i 5 år. Informasjonen ifm ordre er ikke sensiv, men bestående av kundens navn, adresse, kontaktinfo og evnt kjøp av produkter.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

For øyeblikket praktiserer vi ikke publisering av kommentarer, og oversetående er ikke aktuelt.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

For øyeblikket praktiserer vi ikke publisering av bilder, og overstående er ikke aktuelt.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å legge inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler og produkter på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Vi kan benytte informasjonen du deler med oss for å tilpasse våre løsninger for å tilby bedre tjenester. Vi benytter også MailChimp for markedsføring og deres tilknyttede analyseverktøy.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ikke bruker- eller kundeopplysninger med tredjepart annet enn nevnte integrasjoner.

Ved bruk av betalingstjenesten PayPal med kort eller konto, må kunden oppgi personopplysninger og kan selv lese gjeldene personvernerklæring der.

Betalingsopplysninger som fakturainformasjon håndteres etter regnskaploven og lagres etter gjeldende regelverk.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger og ordre vi har fra deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske, regnskapsmessige eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer. Denne er dog ikke aktiv pt.

Kontaktinformasjon

Ved spørsmål om personvern kan vi kontaktes på post@motorsaga.no.

Tilleggsinformasjon

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Våre eksterne dataleverandører har til en hver tid de sikreste løsninger for å beskytte data som ligger i deres databaser.

Våre rutiner for datalekkasjer

Ved potensielle og faktiske lekkasjer vil disse umiddelbart bli gransket og løst.

Hvilke tredjeparter vi mottar opplysninger fra

Vi ikke noen aktuelle annonsetjenester koblet opp mot nettbutikken.